Thailand heeft een aantal ontzettend mooie stranden.

De 5 mooiste stranden in Thailand.

KRABI

Krabi is een typische badplaats aan de Andamanse Zee. Krabi is een drukbezochte stad en niet alleen om de mooie stranden. De stad kent ook vele bezienswaardigheden, zoals Boeddha beelden. Ook kun je activiteiten zoals klimmen uitvoeren in het mooie stadje. De zandstranden zijn allemaal vrij lang en de zee is kraakhelder. Snorkelen en duiken is daarom ook erg populair op deze stranden.

RANONG

Ranong is nog niet erg bekend onder de toeristen. De stranden zijn daarom ook niet drukbezocht, maar dit maakt de stranden bij Ranong niet minder mooi. De zee is hier kraakhelder en je kunt hier ook prima snorkelen. Een minpunt aan de zandstranden hier is dat het zeven kilometer vanaf het stadscentrum verwijderd is. Je zult dus wel even moeten reizen om naar het strand te komen, maar je kunt er wel genieten van ultieme rust. Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten op de stranden. Dit kost je hooguit een paar euro.

CHUMPHON

Chumphon is ook een stad die nog niet erg bekend is onder de toeristen. Het strand is daarom ook heerlijk rustig. Het water is ook hier kraakhelder en daarom is dit een perfecte bestemming om te duiken of te snorkelen. De meeste toeristen die hier komen, komen hier puur voor een tussenstop naar een van de tropische eilanden van Thailand. Men besteedt vaak weinig aandacht aan de stad en haar mooie stranden.

HUA HIN EN CHA-AM

De zandstranden bij Hua Hin en Cha-am zijn al iets populairdere badplaatsen. Beide plaatsen liggen aan de westkust van Thailand, aan de golf van Thailand. Beide badplaatsen lijken erg op elkaar en richten zich voornamelijk op het hogere segment. Nabij beide plaatsen kun je ook heerlijk ontspannen door middel van een potje golfen.

PATTAYA

De stranden bij Pattaya zijn allemaal goed ingespeeld op toerisme. Pattaya wordt veelvuldig bezocht door allerlei type toeristen. Een van de zandstranden is kilometers lang. Vlakbij de badplaatsen zijn ook nog eens verschillende parken te vinden, zoals het Pattaya Park. Het is daarom ook een uitstekende plaats om op vakantie te gaan met kinderen. In Pattaya kun je ook verschillende activiteiten doen, zoals parasailen en jetski’s of bootjes huren.

Ook Thailand.