Waar ga je naar toe om te snorkelen in Thailand?

Voor snorkelen is Thailand niet de ideale bestemming. Op veel plekken is geen onderwater landschappen waardoor snorkelen niet aantrekkelijk is. Echter zijn er wel een aantal plekken in Thailand die erg populair zijn. Je kunt hier prima snorkelen met veel onderwater landschappen en vissoorten.

KOH TAO

Koh Tao wordt gezien als hét snorkeleiland van Thailand. De wateren zijn erg tropisch en mooi helder blauw. Er zijn veel onderwater landschappen te vinden: je vindt diverse soorten flora en fauna onder water waardoor je een ultieme snorkelervaring zult beleven. Op het eiland zijn diverse kraampjes waar je snorkelsetjes kunt kopen. Het eiland leent zich overigens ook goed voor duiken. Je kunt er zelfs je duikbrevet halen!

PHUKET

Phuket is een eiland in het zuiden van Thailand. Ook dit eiland is populair onder de snorkelaars. Met gemiddelde maximum temperaturen van 31 – 34 graden, kraakhelder water en mooie flora en fauna onderwater is het eilandje ontzettend populair. Dichtbij het eiland zijn ook nog eens diverse tempels en kolonialistische gebouwen te vinden. Ook het ‘James Bond’ eiland is te vinden bij dit eilandje. Zeer populair onder toeristen en zeker een goede bestemming voor snorkelaars of duikers.

PHI PHI-EILANDEN

De Phi Phi-eilanden liggen vlakbij Phuket in het zuiden van Thailand. Net als bij Phuket is het water hier kraakhelder en is ook grootschalig flora en fauna aanwezig. De Phi Phi-eilanden bestaan uit zes verschillende eilanden met ieder haar eigen bezienswaardigheden. Op de eilanden zijn veel resorts en hotels te vinden. De eilanden lenen zich dan ook prima voor snorkelen of duiken.

KOH CHANG

Koh Chang is de laatste op de lijst om te snorkelen, maar zeker niet de minste. Het eiland is enorm groot: 40 kilometer lang en 16 kilometer breed. Op het eiland zijn diverse hotels en resorts te vinden. Het kraakheldere water op Koh Chang is geweldig om in te snorkelen. De wateren zijn zo helder dat alles goed zichtbaar is onder water.

Ook Thailand.