Thailand

5 Bezienswaardigheden Bangkok

5 Bezienswaardigheden Bangkok

5 Bezienswaardigheden die je moet zien in Bangkok

Bangkok is ontzettend grote stad. Het is één van de meest fascinerende steden uit Azië en veruit de grootste stad van Thailand. In dit overzicht lees je over vijf bezienswaardigheden die je moet zien in Bangkok.

1. Wat Pho

Wat Pho is de oudste en grootste tempel in Bangkok. De oppervlakte is maar liefst 80.000 vierkante meter. Het met bladgoud bedekte Boeddhabeeld is veruit de meest bezochte bezienswaardigheid op deze plek.

2. Het Koninklijk Paleis van Bangkok

Het Koninklijk Paleis van Bangkok is de officiële verblijfplaats van de Thaise koning. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen en het is veruit de meest bezochte plaats van Bangkok. Wat Phra Kaew is hier ook gevestigd. Deze tempel bevat kleine Boeddhabeeldjes uit de 14e eeuw. Als je de tempel wilt bezoeken dien je wel een lange broek aan te trekken en je schouders moeten bedekt zijn. Je moet je schoenen uitdoen als je naar binnengaat. Ze zijn hier echt strikt in, omdat dit de heiligste plek van heel Thailand is.

3. Nationaal Museum

Het Nationaal Museum van Thailand is één van de grootste musea in Zuidoost-Azië. Je leert hier over de geschiedenis van de Thaise cultuur en religie. Je kunt een Engelse gids boeken op woensdag en donderdag. De tour duurt ongeveer twee uur. Een gids is wel raadzaam, omdat er vaak geen informatie wordt gegeven bij de bezienswaardigheden in het museum.

4. Drijvende markt

De drijvende markt bij Bang Khu Wiang is ontzettend leuk. Je kunt er vers exotisch fruit kopen, souvenirtjes, maar ook lokaal Thais eten. Je moet dit gewoon een keer meegemaakt hebben!

5. Wat Arun

Wat Arun (Nederlands: Tempel van Dageraad) is een 104 meter hoge prang versierd met stukjes porselein. Je kunt vanaf de Choa Phraya-rivier deze prachtige tempel van afstand bekijken. Je kunt de muurschilderingen dan beter bekijken dan wanneer je er dichtbij staat.

Dit waren de vijf bezienswaardigheden die wij leuk vinden in Bangkok! We horen graag over jouw ervaringen in de reacties hieronder!

Ook Thailand.