reizen op maat

Welke plaatsen kan je gaan bezoeken met een rondreis Thailand ?

Thailand heeft een aantal ontzettend mooie plaatsen. De plaatsen in het noorden hebben allemaal een heel ander karakter dan de plaatsen in het zuiden. Daarom is het wellicht van belang om een reis op maat te laten samenstellen. Het zuiden van Thailand staat vooral bekend om haar vele mooie stranden en de leuke feesten. Het noorden van Thailand kent juist een heel anders slag volk dan in het rest van de het land. Ten slotte zijn er nog de plaatsen in het centrum van Thailand! Hier woont de meeste Thaise bevolking met onder andere de hoofdstad Bangkok en de voorgaande hoofdstad Ayutthaya. Een ideaal land dus om te rondreizen.

Chiang Mai

Chiang Mai is op Bangkok na de grootste stad van Thailand. De noordelijke stad heeft zo haar eigen, tradities en festivals en is erg populair onder backpackers. De stad is gemakkelijk te betrekken met een rugzak.

Chiang Rai

Chiang Rai is ook een grote stad in het noorden van Thailand. Alhoewel deze stad minder bezocht wordt door toeristen dan Chiang Mai is het een uitstekende stad voor backpackers. De lokale bevolking is erg enthousiast wanneer zij toeristen zien.

Pai

Pai is een klein dorpje dat op ongeveer 100 kilometer afstand van Chiang Mai ligt. Het dorpje is bekend om haar kenmerkende rust. Een scooter huren en de natuur bekijken is dan ook zeker aan te raden in het pittoreske dorpje.

Sukhottai

Sukhottai is een kleine stad in het centrum-noorden van Thailand. De stad is bekend om haar vele ruïnes en oude tempels. De stad mag niet overgeslagen worden door de cultuursnuiver!

Ayutthaya

Ayutthaya was vroeger de hoofdstad van Thailand. In de stad zijn prachtige Boeddhabeelden en tempels te vinden. In 1767 is een groot deel van de stad vernietigd tijdens een oorlog. Vervolgens werd de hoofdstad veranderd naar Bangkok. Desalniettemin zijn er nog genoeg mooie gebouwen te bezichtigingen in de stad.

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en mag niet overgeslagen worden tijdens een reis naar het Aziatische land. De hoofdstad is erg druk, gezellig en kent vele bezienswaardigheden, restaurants en een hoop aardige mensen.

Hua Hin

Hua Hin is een van de weinige plekken in het centraal Thailand waar een hoop mooie stranden te vinden zijn. De meeste mooie stranden vind je namelijk in het zuiden van Thailand. Het plaatsje heeft meerdere badplaatsen, resorts en hotels waar je dagenlang kunt genieten.

Kanchanaburi

Kanchanaburi is eigenlijk het Chiang Mai van het centrum van Thailand. Als je alleen in het centrum van Thailand wilt blijven, kun je het beste naar deze plaats gaan. In Kanchanaburi vind je een hoop bezienswaardigheden, zoals tempels en ruïnes.