strandvakanties

ZUIDELIJKE PLAATSEN IN THAILAND VOOR STRANDVAKANTIES

De plaatsen in het zuiden van Thailand zijn erg toeristisch en ideaal voor strandvakanties. De onderstaande plaatsen staan vooral bekend om de mooie stranden, het kraakheldere water en de mooie plekken om te duiken, snorkelen en andere activiteiten in het water. De mooie koraalriffen maken het voor elke duiker een waar avontuur. Ook zijn er meerdere nationale parken, gebergte, watervallen en andere historische plaatsen te vinden in het zuiden van Thailand.

PHUKET

Phuket is het grootste en tevens meest bezochte eiland van Thailand. Het eiland wordt massaal bezocht door toeristen. Het water is kraakhelder, de stranden zijn mooi wit en er zijn ontzettend veel hotels, resorts en wellness centra. Op deze pagina vind je een special over Phuket vakanties

KO SAMUI

Ko Samui is vooral voor de strandganger een perfecte locatie. Het strand heeft ontzettend veel lange stranden met vele accommodaties. De prijzen van de hotels variëren sterk in prijs. Er zijn zowel 1-sterren hotels te vinden als 5-sterren hotels.

KO PHA NGAN

Ko Pha Ngan is een eiland dat zeer opkomend is. De laatste jaren trekt het eilandje steeds meer toeristen. Het eiland is vooral bekend om haar mooie natuur, de witte stranden en de goede duik- en snorkelgelegenheden.

PHI PHI EILANDEN

Phi Phi eilanden zijn een groep eilanden bestaande uit zes verschillende eilanden. Het enige wat je op de eilanden kunt doen is heerlijk aan het strand liggen. Er zijn verder geen bezienswaardigheden, maar wel een enorme drukte! Veel toeristen die naar het badplaatsje trekken.

KOH TAO

Koh Tao wordt ook wel het ‘schildpaddeneiland’ genoemd. Op en rondom het eiland leven en zwemmen ontzettend veel verschillende soorten schildpadden. Het is ook nog eens een prima plek om te snorkelen of te duiken. De baaien zijn allemaal relatief ondiep en daarom ook perfect voor de beginnende duiker.

KOH LIPE

Koh Lipe is een klein eilandje dat nog niet erg drukbezocht is onder de toeristen. Toch kent het eilandje een hoop witte stranden met kraakhelder water.

KRABI

Krabi is een mooi eiland dat vooral drukbezocht is door toeristen met een sportief karakter. Naast de mooie stranden kun je hier namelijk ook klimmen in bergachtige gebieden.

KOH LANTA

Koh Lanta is een eiland dat voornamelijk populair is onder toeristen. Het eiland is populair voor strandgangers met kinderen, duikers en snorkellaars.