Thailand

Patpong nachtmarkt Bangkok

Patpong nachtmarkt Bangkok

Bangkok wordt jaarlijks overspoeld door miljoenen toeristen. Deze bruisende Thaise hoofdstad is een bijzonder populaire bestemming. Het heeft de vakantieganger dan ook veel te bieden. Naast indrukwekkende tempels en Boeddhabeelden kun je er bijvoorbeeld ook de Patpong nachtmarkt  bezoeken.

Patpong nachtmarkt Bangkok

De Patpong nachtmarkt in Bangkok is zowel beroemd als berucht.

Nachtmarkt in de rosse buurt

De Patpong nachtmarkt in Bangkok opent elke dag haar deuren om 6 uur ’s avonds. Tot 1 uur ‘s nachts kun je er terecht voor kledingwaar, gadgets en heerlijke Thaise gerechten. Ook kun je er een souvenirtje kopen om mee te nemen naar huis. De Patpong nachtmarkt heeft een bijzondere locatie, waar je je niet door moeten laten afschrikken. Het bevindt zich namelijk in de rosse buurt van Bangkok. Je ontkomt dan ook niet aan een wandeling langs gogo bars en massagesalons.

Afdingen op producten

Eenmaal op de Patpong nachtmarkt aanbeland, kun je bijna alles kopen wat je wilt. Het aanbod aan ‘t shirts, broeken, tassen, horloges en DVD’s is zeer uitgebreid. ‘Merkkleding’ is soms bijna niet van echt te onderscheiden, maar vaak nep. Hou er rekening mee dat je voor een zeer lage prijs geen echte Rolex of Luis Vuitton-tas in handen krijgt. Ondanks de lage prijs is het aan te raden om af te dingen op het koopwaar. De handelaren op de Patpong nachtmarkt hebben er namelijk een handje van om de prijzen voor toeristen te verhogen. Zo kan het voorkomen dat je na onderhandelen een tas opeens voor 50 euro meeneemt, in plaats van de gevraagde 100 euro.

Pas op met de ‘Ping Pong Show’

De Patpong nachtmarkt staat niet alleen bekend om haar grote aanbod aan allerlei spullen. Het kan gebeuren dat je als toerist wordt gevraagd om een ‘Ping Pong’ show te bekijken. Hierbij wordt niet het befaamde spelletje gespeeld. In plaats daarvan geven enkele Thaise dames een dansshow. Wel verwerken ze soms tafeltennisballen in hun show. De ‘Ping Pong’ show is zowel beroemd als berucht. Veel toeristen klagen over het feit dat zij teveel betalen voor een korte show. Ook de drankjes blijken na afloop soms exorbitant duur. Het is aan te raden om voor de show te informeren naar de lengte van de show en de prijs van de drankjes. Zo kom je na afloop niet voor onaangename verrassingen te staan.

Eetgelegenheden

Na een wandeltocht langs de kraampjes van de Patpong nachtmarkt is het tijd om iets te eten. Ook daaraan heeft de bijzondere Thaise locatie geen gebrek. Je kunt er terecht bij allerlei soorten internationale restaurants, zoals Italiaans en Frans. Uiteraard kun je er ook genieten van een Thaise maaltijd. Daarnaast bevinden zich op de Patpong nachtmarkt ook een McDonalds vestiging, een Subway en de KFC

Ook Thailand.