In dit artikel zullen we 10 musea in Thailand toelichten:

Musea zijn er overal, en dus ook in Thailand. Een echte cultuurliefhebber kan ook in Thailand verschillende musea bezichtigen. Thailand is erg groot en heeft daardoor ook veel musea.

1. HELLFIRE PASS MUSEUM, KANCHANABURI

Hellfire Pass Museum is een historisch monument museum en is het meest populaire museum van Thailand. Je ziet de erbarmelijke omstandigheden waarin gevangenen hier geleefd hebben. Het museum is overigens ook nog eens gratis entree en je krijgt een gratis audiotour.

2. MUSEUM OF CONTEMPORY ARTS, BANGKOK

Het Museum of Contempory Arts in Bangkok is een geweldig museum voor de mensen die van kunstwerken houden. Er is een groot aanbod van verschillende schilderijen en kunstwerken.

3. MUSEUM OF WORLD INSECT AND NATURAL WONDERS, CHIANG MAI

Museum of World Insect and Natural Wonders in Chiang Mai zijn allemaal opgezette dieren, fossielen en muggen te vinden. Als je niet met insecten en dergelijke hebt, is dit misschien geen goede plek voor jou!

4. ERAWAN MUSEUM, BANGKOK

Bij de in- en uitgang is een enorm groot beeld van een driekoppige olifant te bewonderen. Het standbeeld is maar liefst 44 meter hoog. In het museum zelf zijn verschillende lagen in het gebouw. Het begint met de ‘onderwereld’, het dagelijks leven en de hemel.

5. HALL OF OPIUM MUSEUM, CHIANG SAEN

De Hall of Opium is een museum dat in eerste instantie geopend werd om men bewust te maken van de gevaren van opium. Het museum vertelt allerlei informatie over de drug.

6. ANEK KUSON SALA, PATTAYA

Anek Kuson Sala is een Chinese temple die tegenwoordig gebruikt wordt als museum. Binnenin het gebouw zijn diverse Chinese kunstwerken te vinden.

7. SIRIRAJ MEDICAL MUSEUM, BANGKOK

Siriraj Medical Museum is een forensisch museum waar vroeger martelingen werden uitgevoerd door de Thaise overheid. Er leefden ook honderden tot duizenden gevangenis die probeerden te overleven in de inhumane omstandigheden.

8. QUEEN SIRIKIT MUSEUM OF TEXTILES, BANGKOK

De Queen Sirikit Museum is een echte vrouwenmuseum. Het laat diverse soorten textiel zien en hoe men hier vroeger mee om ging.

9. BLACK HOUSE, BAAN SI DUM

De Black House is een prachtig gebouw dat gemaakt is van hout. Op en rond het gebouw zijn diverse schedels gemonteerd die zorgen voor een fraai uiterlijk.

10. SUAN PAKKAD PALACE MUSEUM, BANGKOK

Last, but not least: het Suan Pakkad Palace. Vroeger was dit het huis van prins Chumbhotpong Paripatra. Hij woonde hier samen met zijn vrouw. Tegenwoordig dient het gebouw als een museum.

Ga eens rondreizen in Thailand en ga al deze prachtige musea in Thailand met uw eigen ogen eens aanschouwen.

Ook Thailand.