Het zuiden van Thailand heeft een aantal ontzettend mooie eilanden. Er zijn te veel eilanden om op te noemen en daarom hebben we een selectie uit de eilanden van Thailand gemaakt.

Hier de mooiste 8 eilanden van Thailand

PHUKET EILAND

Phuket is het grootste eiland van Thailand en tevens de drukbezochtste. De stranden zitten vol met resorts, hotels en andere toeristische aangelegenheden. Als je echt voor rust komt, dan is dit eiland niet aan te raden.

PHI PHI EILANDEN

De Phi Phi eilanden zijn een verzameling van zes (kleine) eilanden in het zuiden van Thailand. Ze liggen halverwege tussen het eiland Phuket en het vasteland. De twee belangrijkste en meest bezochte eilanden van de groep zijn Ko Phi Phi Don en Ko Phi Phi Lee. De twee eilanden zijn een prima locatie voor een heerlijke zonvakantie. Het is overigens wel vrij druk op de eilanden. Dagelijks komen er duizenden toeristen op de eilanden af om te genieten van een welverdiende zonvakantie.

KOH LIPE EILAND

Koh Lipe is een vrij klein eiland in het zuiden van Thailand. Het vervoer naar het eiland gebeurt doorgaans alleen met een speedboot. Op het eiland zelf zijn geen auto’s beschikbaar, maar kun je wel een brommer huren. Er zijn een hoop kleine stranden op het eiland beschikbaar en eigenlijk drie grote stranden. Het nachtleven komt hier ’s avonds sterk op met de verschillende strandtenten op de grote eilanden. Het eiland is ook nog eens erg gunstig voor snorkelen of duiken. Het water is namelijk kraakhelder en is er zitten meerdere vissoorten.

KO SAMUI EILAND

Ko Samui is een eiland aan de oostkust in het zuiden van Thailand. Het ligt ongeveer 560 kilometer ten zuiden van de hoofdstad, Bangkok. Het eiland is na Phuket en Ko Chang het grootste eiland. Het eiland bestaat uit meerdere kleine eilanden waarvan het merendeel onbewoond is gebleven. Op het eilandje wonen ruim 40.000 mensen en je kunt het eiland met de veerdienst of het vliegtuig bereiken.

KO PHA NGAN

Ko Pha Ngan is beroemd om haar maandelijkse ‘full moon party’s’. Wereldwijd trekken hier maandelijks duizenden bezoekers heen. Als je van plan bent om naar dit eiland toe te gaan, check dan altijd van te voren of het feestje gevierd wordt in de tijd dat je er bent. Het eiland is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig of boot.

KOH TAO

Koh Tao is een relatief klein eiland in het zuiden van Thailand. Het eiland wordt vooral veel bezocht door duikers. De wateren zijn kraakhelder en er leven veel verschillende vissoorten in het water.

KOH SAMET

Koh Samet is een eiland dat vooral populair is onder de Thaise bevolking. Het eiland ligt op een kleine afstand van Bangkok waardoor het aantrekkelijk is voor de bewoners om hierheen te trekken.

KOH CHANG

Last but not least: Koh Chang. Dit is het grootste eiland van Thailand. Het eiland is voor populair onder de natuurliefhebbers. Het is voornamelijk jungle. Ook de sportieveling zal hier uit zijn dak kunnen gaan. Sommige plekken zijn alleen bereikbaar door te klimmen over steile bergen.

Ook Thailand.