Een reisverzekering afsluiten voordat je naar Thailand gaat

Wat je ook gaat doen in Thailand: backpacken, aan het strand liggen, een stedentrip of bezienswaardigheden bekijken, sluit altijd een goede reisverzekering af. Als je op reis bent kunnen er altijd dingen gebeuren waar je totaal geen rekening mee gehouden hebt. Je smartphone wordt gestolen of je laat bij ongeluk je iPad naar beneden kletteren. Of je struikelt over een hobbeltje: het kan allemaal gebeuren. Een reisverzekering afsluiten wanneer je naar Thailand gaat is helemaal niet zo’n slecht idee.

KIEZEN TUSSEN EEN KORTLOPENDE OF EEN DOORLOPENDE VERZEKERING

De vraag of een kortlopende of doorlopend verzekering het beste bij je past ligt aan jouw wensen en eisen. Ga je bijvoorbeeld maar een week naar Thailand, drie weken of ga je erheen voor langere tijd? Bijvoorbeeld voor een studie? Dan is een doorlopende reisverzekering een betere reisverzekering voor jou.
• Een kortlopende verzekering loopt standaard automatisch af: je hebt er dus geen omkijken meer naar.
• Je betaalt alleen voor de dagen dat je daadwerkelijk in Thailand verblijft.

DE NADELEN VAN EEN KORTLOPENDE VERZEKERING

• Een kortlopende verzekering is doorgaans duurder wanneer je langer dan 21 dagen op vakantie gaat.
• Een kortlopende verzekering is doorgaans duurder wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Een doorlopende verzekering is dan misschien een betere optie.

DE VOORDELEN VAN EEN DOORLOPENDE VERZEKERING

• Je bent ten alle tijden verzekerd als je op reis gaat. Zelfs als je besluit een last-minute vakantie te boeken ben je altijd verzekerd! Immers loopt je reisverzekering altijd door.
• De doorlopende verzekering is een keer geregeld! Je hoeft niet opnieuw een reisverzekering af te sluiten als je opnieuw op vakantie gaat.
• Het is doorgaans goedkoper om een doorlopende verzekering af te sluiten wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat.

DE NADELEN VAN EEN DOORLOPENDE VERZEKERING

• Een doorlopende reisverzekering is vaak voor een heel jaar. De verzekering blijft doorlopen met een maandelijks opzegtermijn als je de reisverzekering na een jaar niet opzegt.

HET VERSCHIL IN KOSTEN

Het verschil in kosten tussen de beide verzekeringen hangt sterk af van hoe vaak je per jaar op vakantie gaat. De eerste variant, de kortlopende verzekering, is aanzienlijk goedkoper als je maar een aantal dagen per jaar op vakantie gaat. De doorlopende verzekering is goedkoper wanneer je meermaals per jaar op vakantie gaat.

 

Ook Thailand.