Neppe artikelen zoals een Rolex, Rayban zonnebril of een Lacoste T-shirts mogen Nederland niet in!

Winkelen in Thailand kan ontzettend leuk zijn. Je vindt een hoop Thaise producten die we in Nederland niet kennen. De producten zijn doorgaans ook nog een stuk goedkoper dan in Nederland, maar je moet wel uitkijken voor namaak kleding. Vermijd overigens de toeristische gebieden, want deze zijn uiteraard een stuk prijziger dan de lokale bedrijfjes.

MARKTEN IN THAILAND

De meeste plaatsen in Thailand hebben markten. In de grotere steden, zoals Bangkok en Chiang Mai, bevinden zich de grote markten van het Aziatische land. Er zijn verschillende markten voor bloemen, kleding, vis en vlees, groene en fruit. In deze grote steden zijn de markten vaak vanaf ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open.

WINKELCENTRA IN THAILAND

De grote winkelcentra zijn voornamelijk te vinden in Bangkok en Chiang Mai. Bangkok heeft de grootste winkelcentra van Thailand. Je kunt er vrijwel alles kopen en het is ook nog eens hypermodern.

SUPER- OF HYPERMARKTEN IN THAILAND

Door het hele land heen vind je supermarkten. De hypermarkten zijn vooral te vinden in de grotere plaatsen. De hypermarkten hebben naast het standaard assortiment van de supermarkt ook een zeer uitgebreid non-food assortiment. Denk hierbij aan keukenartikelen, elektronica en dergelijke.

NAMAAK PRODUCTEN

Tijdens het winkelen, moet je goed opletten of je geen namaak producten koopt. Het is natuurlijk wel gaaf om een neppe Rayban zonnebril, Rolex horloge of Lacoste T-shirt te kopen, maar deze mogen niet meegenomen worden naar Nederland. Op Schiphol heb je namelijk de kans dat je het product moet inleveren en daar bovenop een boete moet betalen.

GOEDEREN UITVOEREN NAAR NEDERLAND

Een aantal goederen mag je niet uitvoeren naar Nederland, waaronder Boeddha beelden, stukken (delen) van tempels, antieke schilderijen of andere antieke goederen. Dit geldt ook voor goederen van religieuze aard. Heel enkel wordt het meenemen van een product wel door de vingers gezien, maar wanneer je je hele koffer vol hebt met deze goederen zal je alles moeten gaan inleveren.

 

Ook Thailand.