Uitgaan in Thailand is zeker de moeite waard. Het uitgaansleven is namelijk goedkoop, veelzijdig en voor iedereen is er een geschikte uitgaansgelegenheid. Voornamelijk in Bangkok is een groot aanbod van bars, nachtclubs en discotheken. Maar ook een aantal plaatsen in het zuiden van Thailand staan bekend om haar grote en drukbezochte strandfeesten.

DISCOTHEKEN IN THAILAND

De discotheken in Thailand lijken doorgaans allemaal op elkaar. Het zijn vaak zalen met een hoop krukken rondom de bar. In Nederland bestel je bij de barman dan een drankje, maar in Thailand komen ze vaak met de kaart bij je. Ze schijnen dan een lampje op de kaart en vragen wat je wilt bestellen. In de toeristische gebieden zijn de drankjes vaak duurder dan bij andere gelegenheden. De toeristische gebieden hebben ook meer het westerse discotheken concept. Zonder krukken en tafels dus. In de meeste discotheken lopen vrijwel alle leeftijdscategorieën rond. In Nederland zijn de bezoekers van een discotheek vaak van dezelfde leeftijd. In Thailand is dit niet zo. Het kan prima zijn dat je naast iemand staat die 65 is of dat je naast iemand zit die nog slechts een kind is.

UITGAAN OP DE STRANDEN VAN THAILAND

Uitgaan op de stranden van Thailand is ontzettend gaaf. De Thai pakt vaak groots uit met allerlei vuurshows, zoals met brandende fakkels en stokken. De muziek is hard en de sfeer is gezellig. Een beroemd festival op het eiland Ko Pha-ngan is de ‘full moon party’. Jaarlijks trekken hier duizenden bezoekers vanuit de hele wereld naar toe. Naast de ‘full moon party’ zijn er ook nog andere varianten: ‘half moon’ en de ‘black moon’ versie.

THAI KARAOKE

Naast de discotheken en strandfeesten is karaoke ook een populaire uitgaansbestemming. Je zit samen met een paar vrienden aan een tafel en er lopen vaak voldoende obers rond. Het idee is om een nummer op te zoeken vanuit een boek om deze vervolgens te laten zingen door een persoon die naar voren geroepen wordt. Het is ook populair bij de Thai tijdens verjaardagen.

Ook Thailand.