Reisinformatie

Wat neem ik mee naar Thailand

Wat neem ik mee naar Thailand

Wat neem ik mee naar Thailand? Een vraag dat je jezelf wel zal stellen voordat je op reis gaat. Het hangt natuurlijk sterk af wat je gaat doen in Thailand: ga je backpacken, ga je genieten van een zonvakantie of ga je een stedentrip doen? Als je gaat backpacken ben je natuurlijk een hoop andere dingen extra nodig dan bij een zonvakantie, denk maar eens aan backpack tas!

ALLEEN REISARTIKELEN MEENEMEN DIE ER TOE DOEN

Het is altijd verstandig om alleen reisartikelen mee te nemen die er te doen. Als je bijvoorbeeld een korte zonvakantie naar Thailand boekt, kun je misschien je laptop of Macbook wel thuis laten. Ga je voor een langere periode en wil je graag je foto’s bewerken tijdens je reis? Dan is het misschien verstandig dat je hem wel meeneemt.

REISARTIKELEN DIE HANDIG ZIJN TIJDENS EEN REIS NAAR THAILAND:

Een stevige tas, wellicht een backpack in combinatie met een rugzak. Wandelschoenen, sandalen en/of slippers. Een EHBO-kit is ook handig om mee te nemen. Als er iets gebeurt, ben je goed voorbereid! Daarnaast is een reisgids ook sterk aan te raden. Hier kun je altijd handige informatie uit halen.

HOEVEEL KLEDING NEEM IK MEE?

Backpackers
Als je ervoor kiest om te backpacken kun je het beste weinig kleren meenemen. Je moet namelijk continue lopen met een rugtas en de meeste kleding kun je daar wel kopen. We hebben het al eerder gezegd: Thailand is extreem goedkoop en dat geldt ook voor de kleding.
Zonvakanties
Degene die voor de zonvakantie naar Thailand gaat doet er natuurlijk goed aan om een koffer vol kleding mee te nemen. Immers kun je vaak tot wel 20 kg aan bagage meenemen. Een zwembroek, veel korte kleren en een paar dunne truitjes voor in de avond is al heel wat. Vergeet niet om een zonnebril en een pet mee te nemen om jezelf te beschermen tegen de zon.

WELKE APPARATUUR NEEM IK MEE?

Als je op reis gaat doe je er goed aan om een aantal toffe elektronica items mee te nemen. Een spiegelreflexcamera en/of een Go Pro camera kunnen hier toch zeker niet bij missen. Een foto zegt namelijk zoveel meer dan woorden en met deze apparatuur kun je echt gave foto’s maken. Het is zonde om thuis te komen met standaard foto’s met je iPhone. Het is weliswaar redelijk kwaliteit, maar een spiegelreflexcamera of een Go Pro camera biedt zoveel meer.

TOILETARTIKELEN

Toiletartikelen verschillen sterk per man en vrouw. Een vrouw wil uiteraard haar make-up mee op vakantie en een haarborstel mag ook zeker niet missen. De mannen onder ons hebben vaak al voldoende aan een potje gel. Iedereen weet dit vast voor haar- of hemzelf wel. Een ding dat je zeker niet moe vergeten is zonnebrand crème! De temperaturen kunnen in elk seizoen eigenlijk wel hoog oplopen! Vergeet deze niet, want als je verbrandt in je vakantie heb je geen prettige vakantie meer.

REISDOCUMENTEN

Vergeet niet om je paspoort mee te nemen. Het paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn als je het land betreedt. Ook een kopie van een paspoort is raadzaam om mee te nemen. Maak ook altijd een kopie van je vliegtickets en heb je vliegtickets ook altijd online ergens opgeslagen. Vergeet daarnaast je zorgverzekeringspas niet mee te nemen.

Ook Thailand.